środa, 1 maja 2013

Kluay Khaek i podsumowanie konkursu

Uff. Trochę mnie nie było ze względu na to, że chciałem podsumować konkurs w postaci wpisu, a całe zamieszanie z nim związane trwało dłużej niż się spodziewałem :) Sponsor jakim był sklep PrzepisyChińskie.pl stanął na wysokości zadania i ufundował nagrody dla zwycięzców. Oto lista nagrodzonych dań:
I miejsce
Chińskie pierożki Dim Sum z mieloną wołowiną, kolendrą i imbirem
II miejsce
Zielony stir-fry z kurczakiem i nutką chilli
III miejsce
szarańcza, baozi, cream corn czyli azjatyckie jedzenie uliczne
Wszystkim gratuluję i zapraszam do kolejnej zabawy, już niebawem ;)

W związku z tematem deser z mojego ulubionego zakątka świata. Oryginalnie przygotowywany z mąki ryżowej, ale modyfikujemy go na europejskie potrzeby ;)

Składniki:
 - mąka
 - woda
 - banany

Wykonanie:
Z mąki i wody robimy gęste naleśnikowe ciasto, w którym moczymy banany, a następnie smażymy je na głębokim oleju.



Studenckie gotowanie II - odsłona wiosennaOrganizator: awodwanrazc


1 komentarz:

  1. witaj,ale tu u CIEBIE pięknie,zdrowo,smacznie,słodko i kolorowo.Jestem zachwycona.Jeśli pozwolisz to rozgoszczę się i pozostanę na dłużej.W wolnej chwili zapraszam w odwiedziny do Dobrych Czasów.Pozdrawiam wiosennie,dodam tylko,że Twoje fotki są bardzo ładne.J.

    OdpowiedzUsuń