Składniki:
- 30 dag płatków owsianych błyskawicznych
- 2,5 szklanki wody
- 3/4 szklanki cukru
- budyń waniliowy
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/3 kostki margaryny
- aromat mgdałowy
Wykonanie:
W zasadzie to wszystko ze sobą mieszamy, przy czym margarynę możemy pokroić na mniejsze kawałki i taką masę umieszczamy w keksówce, a ją z kolei w nagrzanym do 180 stopni piekarniku na jakieś 40 minut.
Super prosty i smakowity przepis, dziękuję
OdpowiedzUsuńSerdecznie zapraszam do akcji "Wegańska Wielkanoc" na Vegespocie: vegespot.pl/akcje/62/weganska-wielkanoc-2014. Akcja zaczyna się 18.Marca. Można dodawać przepisy archiwalne, ważne tylko aby były wegańskie i dobre na Wielkanoc :)
OdpowiedzUsuńLubię takie owsiane wypieki. Zapraszam do mnie.
OdpowiedzUsuńCiasto piekłam ponad 40 min. i wyszło dość mokre, jakby nieupieczone... :( Na zdjęciu wygląda smakowicie.
OdpowiedzUsuńTo nie wiem. Wszystko zależy od piekarnika, foremki itp. Ja zawsze i tak obserwuję co się dzieje z ciastem oraz robię test wykałaczką i ewentualnie trzymam dłużej.
UsuńSuper propozycja zdrowej słodkości! Tak niewiele potrzeba, by stworzyć coś wspaniałego;) Płatki owsiane jak widać, nadają się idealnie do zdrowych wypieków. Pozdrawiamy
OdpowiedzUsuń