Strony
(Przenieś do…)
O MNIE
KONTAKT
MEDIA O MNIE
DRUGI BLOG
▼
niedziela, 10 grudnia 2023
Oinomelo i jarmark świąteczny
›
Od jakiegoś czasu obserwujemy rozkwit w Polsce tradycji związanej ze specjalnie dedykowanymi jarmarkami. Dedykowanymi świętom, kintóre przyp...
piątek, 17 listopada 2023
Crêpes à la crème de marrons
›
Taka sytuacja w robo, że HaeRy wymyśliły taką formę integracji, polegającą na tym, że każdy zespół przygotuje jakieś tematyczne śniadanie. Z...
1 komentarz:
piątek, 16 czerwca 2023
Brown betty z milkoato, czyli deser z czasów wielkiego kryzysu
›
O Milkorno, wynalazku Uniwersytetu Kornella, a także jaki wpływ na jego promocję miała pierwsza kryzysowa dama Eleanor Roosvelt pisałem już ...
wtorek, 9 maja 2023
Smardze z musem czekoladowym
›
Nazbierałem ostatnio smardzów i postanowiłem podzielić się z Wami dwoma przepisami. Jednym na danie główne, a drugim na deser. Zaczniemy od ...
wtorek, 2 maja 2023
Trufle czekoladowe z ciecierzycy
›
2 maja wypada dzień czekoladowej trufli, ponieważ jest to coś tak zajebistego, ze musi mieć swój dzień. Nawet jeśli nie ma nic wspólnego z g...
wtorek, 18 kwietnia 2023
Leśne jabłka z chrobotkiem reniferowym i grodzisko Raciąż
›
Na północy, w regionie zwanym Kaszuby znajduje się ciekawy teren zwany Bory Tucholskie. Kaszubi wywodzą się od pomorzan. O Pomorzanach jeszc...
czwartek, 16 lutego 2023
Mrowisko
›
Z okazji Tłustego Czwartku. Generalnie bardzo lubię to święto, nie tylko dlatego, że jest o silnym zabarwieniu kulinarnym, ale ogromną sympa...
1 komentarz:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer